Eve Alınabilecek Spor Aletleri

Eve Alınabilecek Spor Aletleri

EGZERSIZ

Eve Alınabilecek Spor Aletleri

Sporu bir alışkanlık haline getirmek ve bu alışkanlığı sürdürmek herkes için hem fiziksel hem de ruhsal birçok fayda sağlamaktadır. Özellikle pandeminin etkisi ile de evde spor yapmak çok daha yaygın bir hal almaya başladı. Hal böyle olunca eve alınabilecek spor aletleri konusunda bilgiye ihtiyaç da arttı. Bu yazımızda sizleri eve alınabilecek spor aletleri konusunda bilgilendirmek istiyoruz.

Herkesin ilgi duyduğu spor türü birbirinden farklı olabilir. Bireyin hangi spora ilgi duyduğu, maddi durumu, sağlık durumu, kondisyonu, sporu yapabileceği zaman aralığı hem yapacağı sporu hem de eve alınabilecek spor aletleri çeşitliliğini etkilemektedir.

Hangi spor türünü seçerseniz seçin öncelikli olarak spor esnasında sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmak gereklidir. Özellikle spor aletlerinin yanlış kullanılması sakatlıklara sebep olabilmektedir. Bu bağlamda eve alınabilecek spor aletleri seçimi büyük önem taşımaktadır. 

Eve alınabilecek spor aletleri seçeneklerine birlikte bakalım:

Mat

Eve alınabilecek spor aletleri başında pilates ve yoga matı gelmektedir. Mat spor için konforlu bir alan sağlamaktadır. Mat ile yalnızca pilates değil birçok spor türü yapma şansınız vardır. İdeal bir kalınlık ve yumuşaklıkta üretilen mat ile sırt üstü ve yüz üstü birçok hareket yapabilirsiniz. 

Dumbell 

Spor ile kas kütlesi arttırmak, şekillenmek ve direnç kazanmak istiyorsanız rutininize mutlaka ağırlık antrenmanları da eklemelisiniz. Ağırlık antrenmanları için eve alınabilecek spor aletleri başında dumbell seti gelmektedir. Özellikle sakatlıkları önlemek için antrenmanlarda ağırlıkları kademeli olarak arttırmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kaslara çok fazla yük bineceği için sakatlık kaçınılmaz olacaktır.

Pilates Topları

Eve alınabilecek spor aletleri denince akla gelen temel ekipmanlardan biri de pilates topu çeşitleridir. Büyük pilates topu vücudu güçlendirmek, küçük pilates topu ise fonksiyonel hareketlerde yardımcı ekipman olarak kullanılmaktadır. Yumuşak dokulu pilates topunun büyüklüğü bireyin boyuna uygun olmalıdır. Örneğin; 1.55-1.60 boyundaki bir birey için ideal olan top 55 cm'dir.

Pilates Çemberi

Eve alınabilecek spor aletleri başında pilates çemberi de gelir. Özellikle kolları ve bacakları güçlendirmek için kullanılan pilates çemberi birçok harekette yardımcı ekipman olarak kullanılabilir. Esnek bir malzemeden üretilen ve kasları zorlamayacak bir pilates çemberi seçmeye dikkat etmelisiniz.

Pilates Lastikleri

Pilates lastikleri farklı esnekliklerde ve her esneklik için farklı renklerde üretilen eve alınabilecek spor aletleri arasında en temel olan ekipmanlardan biridir. Özellikle kol ve bacak egzersizlerinde etkili olarak kullanılmaktadır. Spora yeni başlıyorsanız düşük dirençli lastik ile başlayıp kaslarınız güçlendikçe daha yüksek dirençli lastiklere geçmeye dikkat etmelisiniz.

Atlama İpi

Eve alınabilecek spor aletleri arasında atlama ipi de bulunmaktadır. Atlama ipini özellikle kısa süreli bir antrenmandan yüksek verim almak istiyorsanız kullanabilirsiniz. İp atlamak vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştırdığı için oldukça etkili bir ekipmandır. 

Kondisyon Bisikleti

Düzenli spor yapmanıza olanak sağlayacak eve alınabilecek spor aletleri arasında kondisyon bisikleti de yer almaktadır. Kondisyon bisikleti özellikle yağ yakımını destekleyen kardiyovasküler egzersiz imkanı sağlamaktadır. Kondisyon bisikleti bacak, sırt, karın kaslarınızın aynı anda çalışmasını sağlar. Eğer dizinizde bir sağlık sorunu varsa kondisyon bisikleti kullanmadan önce hekiminize başvurmayı unutmayın.

AB Wheel

Eve alınabilecek spor aletleri arasında son zamanlarda popüler olmaya başlayan ab wheel özellikle karın egzersizlerinde ön plana çıkmaktadır. Ab wheel karın, sırt ve omuz kaslarını çalıştıran etkili bir ekipmandır. Spora yeni başlayanlar için ab wheel ilk etapta tavsiye edilmez ancak spor seviyeniz arttıkça ileri seviye antrenmanlarda bu ekipmanı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Evde egzersiz konusunda daha fazla bilgi almak için blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Evde egzersiz yaparken hangi hareketleri uygulamanız gerektiği konusunda daha fazla bilgi almak için blog yazımıza göz atabilirsiniz.