Evde Egzersiz Nedir?

Evde Egzersiz Nedir?

EGZERSIZ

Evde Egzersiz Nedir?

Özellikle son dönemlerde egzersiz yapmak isteyen birçok kişi salonlarda ya da farklı yerde egzersiz yapmak yerine evde egzersiz yapmayı tercih ediyor.

Evde egzersiz nedir?

Evde egzersiz, evdeki imkânlar kullanılarak, evden çıkmadan uygulayabileceğiniz ekipmanlı veya ekipmansız egzersiz şeklidir. Evde egzersiz yaparken eğer egzersiz programı hazırlamak için yeterli bilginiz ve deneyiminiz yoksa bir eğitmen (kişisel antrenör) tarafından destek almanız gerekir. Çünkü bilinçsizce hazırlanan egzersiz programları duruş bozuklukları, sakatlıklar, zaman ve para kaybı gibi olumsuz şeylere sebep olacaktır.

Evde egzersiz faydalı olur mu?

Evde egzersiz denildiğinde en büyük endişe evde egzersizden verim alabilir miyim kaygısı oluyor. Doğru ve size özel hazırlanmış bir program ve destek alabileceğiniz antrenör bir telefon uzağınızda olduğu sürece evet verim alabilirsiniz. 

Özellikle doğru bir programa sahip olduktan sonra nerde olursanız olun verim almanız mümkün. Egzersiz yapmak için spor salonuna ya da stüdyoya yazılmak birde oraya gitmek için ekstra vakit harcamak size hem maddi hem de zaman olarak eksisi olacaktır. Bunun yerine size özel hazırlanmış antrenman programı ve her durumda destek alabileceğiniz bir antrenör ile evde egzersiz yapmak her yönüyle faydalı olacaktır.

Bewell evde egzersiz programı nasıl hazırlanıyor?

  1. Bewell egzersiz programınızı oluştururken detaylı sağlık durumunuzu, egzersiz hedefinizi, egzersiz seviyenizi varsa fiziksel sakatlıklarınızı ve duruş bozukluklarınızı, yaş, boy, cinsiyet, günlük yoğunluğunuz, egzersize ayırabileceğiniz vakit gibi kişisel bilgilerinizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz.
  2. Bewell egzersiz programınızı size özel hazırladıktan sonra sizlere seçim yapabileceğiniz alanlar bırakıyoruz. Size özel hazırladığımız antrenman programınızda hiçbir değişiklik yapmadan ilerleyebileceğiniz gibi günlük olarak antrenmana başlamadan önce süre, ekipman, bölge, zorluk gibi seçimlerde değişiklikler de yapabilirsiniz.
  3. Günlük yoğunluğunuza göre 1 dakikadan 60 dakikaya antrenman süresi ayarlayabilir, ekipman seçiminde hiçbir ekipman seçmeden vücut ağırlığınızla ya da birbirinden farklı ekipmanlar edinerek bambaşka ekipmanlarla ilerleyebilirsiniz. 5 farklı zorluk seviyesi seçimiyle günlük olarak size uygun seviyeyi seçebilir ve o gün ki çalıştırmak istediğiniz bölgenizi değiştirebilirsiniz. Tüm bu değişiklikleri yaparken size uygun hazırladığımız hareketler üzerinden ilerleyecek böylece size uygun olmayan bir çalışma yapmamış olacaksınız.
  4. Bewell egzersiz programınız günlük olarak size uygun yeni hareketler eklenerek değişiyor ve her gün farklı ve etkili hareketler ile antrenman programınızı zenginleştiriyoruz. Böylece sürekli aynı evde egzersiz programlarını uygulamak zorunda kalmıyorsunuz.
  5. Bewell egzersiz programınızı uygularken hareketleri hem izleyebiliyor hem de sesli komutlarla duyabiliyorsunuz böylece evde egzersiz yaparken en sık yaşanabilen egzersiz hareketini anlamama durumunu ortadan kaldırıyoruz.
  6. Bewell egzersiz sürecinin önemli bir farkı da, egzersizin iyi bir beslenme programıyla destekleniyor olması. Hem egzersiz hem diyet ile hedefinize evden çıkmadan ulaşabiliyorsunuz.
  7. Bewell evde egzersiz sürecinde zorlandığınız bir kısım olduğunda antrenörünüze yazabiliyor ve çözüm alabiliyorsunuz.
  8. Bewell evde egzersizin etkili olmasının bir diğer sebebi ise egzersiz sürecinizin aynı zamanda zorlandığınız konuların çözümüne destek olacak çözüm içerikleri ile birlikte ilerliyor olması. Yani egzersiz yaparken bir yandan da zorlandığınız konulara çözüm olacak içerikler ile destekleniyor en sık zorlanılan egzersiz alışkanlığı kazanma problemi için gerekli tüm çalışmayı yapıyoruz.
  9. Evde egzersizde en sık karşılaşılan bir problem olan motivasyonun düşmesi ile ilgili de Bewell’de psikoloğumuzdan destek alabiliyorsunuz. Motivasyonunuzu arttırmaya yardımcı olacak çözüm içerikleri ve yöntemler ile evde egzersiz sürecinizi daha motive bir şekilde ilerletmenize yardımcı oluyoruz. 

Yani birçok yönüyle düşündüğümüzde evde egzersiz yapmak diğer egzersiz türlerine göre çok daha avantajlı ve pratiktir. Ama evde egzersizin başarılı olması için mutlaka doğru ve size özel hazırlanan bir program uyguladığınızdan, herhangi bir durumda destek alabileceğiniz bir eğitmene ulaşabileceğinizden emin olmak gerekir. 

Biz Bewell olarak size evde egzersiz için en uygun programı, antrenör desteğini ve bu süreçte egzersizden ayrı tutulamayacak doğru bir beslenme programını, süreci kolaylaştıracak psikolojik desteğini Premium üyelik tipimiz ile sağlıyoruz. 

Kendinize uygun üyelik şeklini bulmak için mutlaka üyelik tiplerimizi inceleyin, biz egzersiz alışkanlığı edinebilmeniz ve sürdürebilmeniz için minimum 6 aylık üyelik tipini öneriyoruz 😊 Hemen siz de uygulamamızı indirin, hareket etmeye başlayalım 💪🏻