Spor Ne Zaman Yapılmalı?

Spor Ne Zaman Yapılmalı?

EGZERSIZ

Spor Ne Zaman Yapılmalı?

Sağlıklı fit bir yaşam için spor yapmaya karar verdiğimizde aklımızda birçok soru işareti oluyor. Bunlardan en çok konuşulan ve hakkında doğru yanlış birçok bilgi olan konu ise spor ne zaman yapılmalı konusu. Birçok yerde sporun sabah yapıldığında daha çok etkisi olduğu hakkında tartışmalar birçok yerde ise akşam yapıldığında daha verimli olduğuna dair araştırmalar var. 

Peki, araştırmalara göre spor ne zaman yapılmalı ?

Spor sabah mı yapılmalı?

1) Araştırmacılara spor ne zaman yapılmalı dediğimizde sabah yapılması gerekenlerin ortak fikri genelde şu konu üzerinde oluyor. Sabah sporun metabolizmayı uyandırdığı ve sabah yapılan sporun daha verimli olduğuna dair bazı çalışmalar yapılmakta özellikle öne atılan iddiaysa sabah yapılan sporun daha çok yağ yaktığı fakat bu çalışmaların hiçbirinde ciddi anlamda bunları kanıtlayacak bir sonuç özellikle daha çok yağ yakımını sağladığına dair bir sonuç bulunamamıştır. 

2)Sabah yapılan sporun enerjimizi arttırarak güne daha iyi başlamamızı sağladığı tabi kaçınılmaz bir gerçek. Spor ne zaman yapılmalı sorusuna cevabı sabah olan araştırmacıların fikri özellikle bu maddenin faydalarından dolayı oluyor. Tabi bu da bir gerçek egzersiz yapmak günü daha iyi yönetmemizi ve günden daha çok verim almamızı da sağlayabilir böylece diğer işlere daha çok zaman ayırabilirsiniz.

3)Kalabalık şehirde yaşayanlar için özellikle havanın temiz olması temiz ve sakin sokaklarda koşuya, yürüyüşe çıkmak büyük bir dert sabah saatlerinde yapılan spor ile kalabalık bir şehirdeyseniz günün en sakin ve temiz havasını değerlendirebilirsiniz. Araştırmacılara spor ne zaman yapılmalı dediğimizde sabah tercih edenler için gerçekten güzel bir madde.

Spor akşam mı yapılmalı?

1) Yapılan bazı araştırmalara göre spor ne zaman yapılmalı sorusuna akşam diyenlerin en büyük öne sürdükleri madde bu oluyor. Akşam saatlerinde spor yapanların uyku süre ve kaliteleri sabah spor yapanlara göre daha kaliteli olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla akşam yapılan yoğun egzersizler, kişinin çok daha sağlıklı bir uyku çekmesini sağlayabilir. Sadece kasların gelişmesi ve iyileşmesi için değil, daha derin bir uyku için son derece faydalı olan akşam sporu, güne çok daha dinç ve dinlenmiş bir şekilde başlamanızı sağlayabilir.

2)Araştırmalara göre spor ne zaman yapılmalı dediğimizde tercihi akşam saatleri olanlar daha yoğun ve uzun bir şekilde spor uygulayabiliyorlar. Çünkü sabah yapılan spora kıyasla akşam yapılan sporda daha geniş bir vaktiniz olabilir. Bu da geceleri çok daha fazla kalori yakmak ve çok daha iyi egzersiz sonuçları almak demek olabilir. 

3)Kan basıncınız sabah saatlerine göre daha düşük olabilir akşam yapılan sporun faydalarından biride daha düşük kan basıncına sahip olmanızı sağlıyor olmasıdır. Araştırmalara göre spor ne zaman yapılmalı sorusunun cevabı akşam olanlar için önemli maddeler arasında yer alıyor.

Spor ne zaman yapılmalı, hangisi daha faydalı?

Spor ne zaman yapılmalı dediğimizde eğer profesyonel bir sporcu değilseniz ve bir performans göstermeniz gereken spor yapmıyorsanız sporun ne zaman yapıldığı büyük önem taşımıyor. Asıl önemli olan sürdürülebilir bir şekilde spor yapıyor olmanız. Sporu akşam saatlerinde veya sabah saatlerinde yapabilirsiniz önemli olan devamlı ve sürekli bir şekilde yapmanız. Her gün aynı saatte ya da her gün sabah saatlerinde veya her gün akşam saatlerinde yapmalısınız diye bir şart yok. Eğer sizin için sürdürülebilir olan haftanın 2 günü sabah 2 günü akşam yapmaksa size en uygun zaman dilimi bu şekildedir demektir. Kendinizi spor yapmak için bir kalıba sokmanıza gerek yok sabah diliminde de akşam diliminde de egzersiz size çok büyük verim sağlayacaktır. Özellikle alışkanlık haline getirebildiğin zaman ne zaman yaptığınınız hiçbir önemi kalmayacaktır. Kendinizi spor yapmak için bir kalıba soktuğunuzda kendinizi şartlandırmış ve bu şarta uymadığınızda başarısız olmuş hissedersiniz bu yüzden sabah ya da akşam fark etmeksizin spor yapabilir size en uygun zaman dilimini seçebilirsiniz. Tabi ki program yapmak alışkanlık kazanmanıza daha faydalı olur haftalık programınıza bakarak bazı günler sabah bazı günler akşam hatta bazen gece yatmadan önce bile yapabilirsiniz.

Spor ne zaman yapılmalı dediğimizde Bewell olarak bizim cevabımız sürdürebileceğiniz zamanlarda yapın olacaktır. Bazen sporun sabah saatlerinde ki verimini bazen akşam saatlerinde ki verimliliğini değerlendirin kendinize şart koymayın ve sporun her saatte verimli olduğunu unutmayın. Bewell ile spor hakkında daha detaylı bilgi edinmek için uygulamamızı ücretsiz indirebilirsiniz.