5 Adımda Online Diyet Nedir?

5 Adımda Online Diyet Nedir?

BESLENME

5 Adımda Online Diyet Nedir?

Herhangi bir yere gitmeden, evinizin konforunda online diyet hizmeti almak kulağa oldukça hoş geliyor öyle değil mi? Günümüzde hayatın yoğun temposu nedeniyle sağlıklı beslenme ihtiyacı olan birçok kişinin online diyet yöntemi tercih ettiğini görüyoruz.

Bu yazımızda online diyet nedir, faydalı olur mu ve 5 adımda Bewell online diyet hizmeti nasıl sağlanır bunlardan bahsedeceğiz.

Online Diyet Nedir?

Online diyet, diyetisyenin danışanının verilerini yüz yüze değil online olarak takip ettiği, online (mesajlaşma, görüntülü görüşme, telefon görüşmesi) gibi yöntemler kullanarak diyet sürecini yönettiği diyet yönetimi modelidir.

Online diyette, danışan ve diyetisyen daha yakın takipte olabilir, sıklıkla zorlandığı konularda diyetisyenine sorular sorabilir. 

Bewell’de diyet listeleriniz, sizlerden rahatsızlık, kişisel beslenme tercihleri, öğün sıklığı, alerji-intoleranslar gibi detaylı bilgiler alındıktan sonra hazırlanıyor. 

Bewell online diyet modelinde diyetisyeniniz tamamen size özel listeler hazırlayarak, haftalık takip ile hedefinize doğru ve kalıcı bir şekilde ulaşmanıza yardımcı oluyor. Online diyet hizmeti alarak herhangi bir yere gitmeden evinizin konforunda hedefinize ulaşabiliyorsunuz. 

Online Diyet Faydalı Olur mu?

Genellikle akıllardaki en büyük soru işareti, “online diyet yüz yüze diyet kadar faydalı olur mu?” oluyor. 

Online diyetin yüz yüze diyetten aslında en önemli farkı, danışan ve diyetisyeninin fiziksel bir ortamda bir araya gelmemiş olmasıdır. Online diyet sürecinde, yüz yüze diyette olduğu gibi detaylı beslenme durumu bilgisi (anamnez), vücut ölçüleri ve danışanın istek ve ihtiyaçları doğru bir şekilde alındığı sürece yüz yüze diyetten daha az faydalı olması pek mümkün değildir 😊 Hatta dilediğiniz zaman diyetisyeninize ulaşarak zorlandığınız konular hakkında fikir almak süreci yüz yüze diyetten daha bile etkili kılabiliyor.

Genellikle başka bir soru işareti ise “vücut analizi yapmadan nasıl diyet hazırlanıyor?” oluyor. Vücut analiz cihazı ile ölçüm işlemi yapılmıyor olması online diyetin doğru bir şekilde hazırlanmasına bir engel değildir. 

Vücut analiz cihazları ortaya çıkmadan önce diyetisyenlerin kullandığı manuel yağ oranı ölçüm teknikleri mevcut idi, vücut analiz cihazları bu ölçüm ve analizi daha da kolaylaştırmış olsa da hala manuel olarak vücut analizini takip etmek mümkündür. 

Tüm bunlar değerlendirildiğinde online diyet sürecinin iyi yönetildiği, diyetisyen-danışan uyumunun iyi sağlandığı sürece en az yüz yüze diyet kadar faydalı olacaktır.

5 Adımda Online Diyet Süreci

  1. Bewell Online Diyet Platformu'ndan Diyetisyeninizi Seçin. Bewell online diyet sürecinde ilk olarak platformumuza gelerek size en uygun Diyetisyeni seçip ön görüşme talep edebilirsiniz.
  2. Ön Görüşme İle Online Diyet Süreci Hakkında Bilgi Alın. Diyetisyeniniz sizinle iletişime geçerek diyet sürecinin detayları ile ilgili bilgi verecek ve sizi daha iyi tanımak ve hedefiniz için doğru bir destek verebilmek adına sorular soracaktır. 
  3. Size Uygun Paketi Satın Alın. Diyetisyeniniz ile süreç hakkında konuştuktan sonra Bewell online diyet platformundan 1, 3 ve 6 aylık paketler arasından size en uygun paketi seçin ve satın alın ve diyet hizmeti almaya başlayın. daha iyi yardımBewell diyet sürecinde, haftalık değişen liste ve tariflere ek olarak tükettiğiniz öğünleri kaydedebiliyor ve öğünlerinizin diyetisyeninizin tarafından değerlendirmesini alıyorsunuz. Böylelikle diyet ile hem kendi kontörlünüzü sağlamış ve doğru beslenmeyi öğrenmiş hem de diyetisyeninizin takibinde olmuş oluyorsunuz. 
  4. Diyet Listenizi Alın. Bewell diyet hizmetiniz başladığında diyetisyeniniz size tamamen size özel; rahatsızlıklarınız, özel durumlarınız, tercihleriniz, hedefiniz doğrultusunda sürdürülebilir ve uygulanabilir bir diyet listesi hazırlayacak ve düzenli olarak gerekli sıklıkla listenizi değiştirecektir.
  5. Kontrolde Kalın. Online diyet hizmetinde diyetisyeniniz sizi haftalık olarak kontrol edecek, ölçümlerinizi ve ilerlemenizi değerlendirecektir. Aynı zamanda aklınıza takılan soruları diyetisyeninize her zaman sorabildiğiniz online çalışma şekli sayesinde diyetisyeninizin desteğini her zaman üzerinizde hissedeceksiniz.

Tüm bunlara ek olarak diyette en sık karşılaşılan bir problem olan motivasyonun düşmesi veya duygusal yeme gibi konular ile ilgili de Bewell’de psikoloğumuzdan destek alabiliyorsunuz. Motivasyonunuzu arttırmaya yardımcı olacak çözüm içerikleri ve yöntemler ile online diyet sürecinizi daha motive bir şekilde ilerletmenize yardımcı oluyoruz. 

Online diyet, danışan ve diyetisyenin online olarak bir araya gelmesiyle yürütülen bir yöntemdir. Hehangi bir diyet sürecinin başarılı olması için diyet listesine ek olarak zorlandığınız konulara da çözüm bulmak gerekir. Yalnızca yenilecek besinlere odaklanmak yerine, motivasyonunuzu düşüren faktörlere, diyet sürecinizi sekteye uğratan tetikleyicilere de yakından bakmak ve diyet sürecini bunların bilincinde olarak yönetmek gerekir.

Alanında uzman Bewell Diyetisyenleri online diyet hizmetini en iyi ve doğru şekilde sağlamak için buradalar. Hemen Bewell Online Diyet Platformu' 'ndan Diyetisyeninizi seçip aylık yalnızca 249 TL'ye online diyete başlayabilirsiniz! 😊