Aç Kalmadan Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?

Aç Kalmadan Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?

BESLENME

Aç Kalmadan Kilo Vermenin Yolları Nelerdir?

Kilo vermenin yolları çok çeşitli olsa da ne yazık ki birçok yöntem ciddi açlıklar, sürdürülmesi zor diyetler, aşırı egzersiz gibi zorluklar içeriyor. Özellikle diyet denince aklınıza, aç kalma, sevilen yiyeceklerin yenememesi, kısıtlanma gibi düşünceler geliyor olabilir. Ancak kilo vermenin yolları illa zorlayıcı olmak zorunda değil!

Kilo vermenin yolları arasında, aç kalmadan, sadece ufak değişikler ile kilo kaybı sağlayacak yöntemleri araştırdık, işte o yöntemler…

Aç Kalmadan Kilo Vermenin Yolları Nelerdir? 

1. Daha küçük tabaklar tercih edin

Kilo vermenin yolları arasında en az efor ve zorluk seviyesi ile daha küçük tabaklar tercih etmek öne çıkıyor gibi görünüyor 😊

Günümüzde gerek restoranlarda gerek evlerimizde, büyük, dikkat çekici tabaklar tercih etme eğilimi gösteriyoruz. Ancak bilimsel araştırmalar, daha küçük tabaklarda yemenin daha az kalori almak için harika bir yol olduğunu gösteriyor. 

Sadece tabağınızın boyutunu küçülterek, tabağınıza koyduğunuz besinlerin gözünüze daha bol gelmesini sağlayabilir ve beyninize ufak bir oyun oynayabilirsiniz. 

2. Yemeklerden önce su için

Yemeklerden önce su içmek, kilo vermenin yolları denildiğinde akla ilk gelen yöntemlerden biri. 

Yapılan bilimsel bir araştırma, yemekten önce yaklaşık 500 ml (2 bardak kadar) su içmenin alınan kaloriyi %13 azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Tüm öğünleri düşününce her öğünde bu kadar ciddi bir kalori azaltma kilo vermeye son derece etkili olacaktır. 

3. Tabağınızdaki renk uyumuna dikkat edin

Kilo vermenin yolları denince akla gelen ilk yöntem olmasa da yediğiniz besinlerde aynı renkte tabaklar tercih etmek açlık-tokluk sinyallerini doğrudan etkiliyor. 

Örneğin brokoli, pilav ve tavuk yediğinizi hayal edin. Beyaz bir tabakta yediğinizde pilav, tavuk ve tabağın rengi birbirine çok yakın olduğu için miktarlar konusunda beyniniz net bir bilgi almıyor. Ancak aynı kombinasyonu sarı bir tabakla yediğinizde, tüm renkler ön plana çıkacak ve her besin grubundan ne kadar yediğinizi net bir biçimde göreceksiniz. 

4. Yavaş yiyin

Bewell ekibi olarak, kilo vermenin yolları arasında yavaş yeme bizim için belki de en önemlisi. 

Beyin, doygunluk sinyalini yaklaşık 19. Dakikada algılar. Eğer bir akşam yemeğini 5 dakikada bitirirseniz, beyne doygunluk sinyali gitmeden önünüze konulan ne varsa yiyebilir ve yemekten kalktıktan bir süre son ciddi derecede şişkinlik ve rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Yavaş yemek, kilo vermenin yolları arasında belki de kilo vermenize en yardımcı yöntem olabilir. 

5. Ekstra kalorilerden kaçının

Aç kalmadan kilo vermek istiyorsanız ekstra kalorilerden kaçınmak kilo vermenin yolları arasında kurtarıcınız olabilir. Peki, nedir bu ekstra kaloriler? 

  • Asitli içecekler
  • Çaya, kahveye ilave edilen şekerler
  • Meyve suları
  • Tam yağlı süt ve süt ürünleri (yarım yağlı tercih edebilirsiniz)
  • Yağlı etler
  • Salata ve yemeklere ilave edilen ekstra yağlar gibi ekstra kalorilerden kaçınmak, günlük ve haftalık bazda total kalori alımınızı azaltacak ve kilo kaybına yardımcı olacaktır. 

6. Harekete geçin

Aç kalmadan kilo vermenin yolları arasında bir diğer önemli yöntem de egzersiz yapmak, fiziksel aktiviteyi arttırmaktır. Günümüzde birçok kişi hareketsiz yaşam sebebiyle fazla kilo ve beraberinde gelen kronik rahatsızlıklara sahiptir. 

Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı bir yaşam için haftada 150 dakika fiziksel aktivite yapılmasını önermektedir. Haftanın 5 günü, yarım saatlik yapacağınız yürüyüşler, hareketsiz bir yaşam şekli sonrası direkt kilo kaybına neden olabilir. 

Bununla birlikte yürüyüşlerinize yağ yakıcı egzersizler de eklemek, ekstra kalori açığı yaratarak kilo verme sürecinizi hızlandırmak açısından faydalı olacaktır. 

7. Bewell’i deneyin!

Kilo vermenin yolları arasında Bewell yaklaşımını deneyin!

Bewell ekibi olarak biz, kısıtlayıcı diyet listeleri, açlık rejimleri veya geçici bir şekilde kilo kaybına neden olabilecek hiçbir yöntem kullanmıyoruz.

 

Aç kalmadan kilo vermenin yolları arasından Bewell’i tercih ettiğinizde: 

  • Haftalık, kişiye özel diyet listeleri
  • Lezzetli tarifler
  • Günlük egzersizlerin 
  • Zorlandığınız konulara özel çözüm içerikleri
  • Uzmanlara sorular sorabilme gibi birçok imkana sahip olacak ve kalıcı olarak kilo vermenin yollarını keşfetme imkanına sahip olacaksınız. 

Siz de hemen Bewell’i indirip, uzmanlarımızın hazırladığı içerik, liste ve egzersizler ile kilo vermenin yolları arasında en iyi yolunu keşfedin!