Kilo Vermek İçin Diyet Nasıl Olmalı?

Kilo Vermek İçin Diyet Nasıl Olmalı?

BESLENME

Kilo Vermek İçin Diyet Nasıl Olmalı?

Kilo almak çağımızın yaygın problemlerinden biri kabul ediliyor. Obezite tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eder hale geldi. Bu yoğun kilo sorunu, kilo vermek için diyet programlarını popüler hale getirdi. Ancak kilo vermek için diyet yaparken hızın değil kalıcılığın önemli olduğunu en başından bilmelisiniz.

Kilo vermek için diyette dikkat etmeniz gerekenler:

1. Kilo vermek için diyet yaparken bir profesyonelden destek alın

Kilo vermek için diyet veya spor yapmaya başlayan birçok birey, “süreci kendim kontrol edebilirim” yanılgısına düşüyor ve kilo vermek için diyet yaparken ne yazık ki asla doyurucu olmayan, besleyiciliği eksik yanlış programları uyguluyor. En çok da hızlı sonuç almak adına kilo vermek için diyet yapmayı tamamen yanlış yorumlayarak birçok besin grubundan eksik beslenme şekli uyguluyor. 

Kilo vermek için diyet yapmak en çok tercih edilen zayıflama yöntemi olsa da gelişigüzel yapılmamakla birlikte kesinlikle kişiye özel hazırlanmalıdır. Bir arkadaşınızın, komşunuzun ya da akrabanızın kilo vermek için diyet listesi uygulayıp başarılı sonuçlar alması, sizin için de aynı başarıyı getiremeyecektir. 

Sağlıklı kilo vermek kavramının çok iyi özümsenmesi gerekiyor. Kilo vermek için diyet yaparken kilonuzda azalma olabilir ancak bu kilo yağ kaybı sağlıyor mu, kasları geliştiriyor mu yoksa sadece ödem mi atmanıza yardımcı oluyor aradaki farkı görmek, bilmek önemlidir. 

Sağlıklı kilo vermek, yağ kaybetmek ve kas kazanmak anlamına geliyor. Kilo vermek için diyet yaptığınızda bu diyetin kas kaybı yaratmadan yağ kaybını sağlaması amaçlanır.

2. Kilo vermek için diyet yaptığınızda, diyetinizin tüm besin gruplarını sağladığına emin olun

Sadece kabak yemek, lahana tüketmek, kahvaltıda kibrit kutusu kadar peynir yemek gibi kilo vermek için diyet listelerinin ne denli başarısız olduğu ve sağlığı tehdit ettiği artık aşikâr bir gerçektir. 

Eğer kilo vermek için diyet yapma yöntemini tercih ediyorsanız, diyetinizin bir diyetisyen tarafından yazıldığına emin olmalısınız. Bewell’ de diyet programlarınız diyetisyenimiz tarafından, sizlere sorduğumuz soruların cevapları doğrultusunda ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırlanıyor. 

Kilo vermek için diyet yaparken sağlığınızı kaybetmemeniz, zengin mineral ve vitaminlerden faydalanmanız çok önemlidir. 

Zayıflama yöntemleri genellikle yağ yakma ve kas kazanma mantığı üzerine kurulduğundan kilo vermek için diyetinizin de bu yönde hazırlanıyor. 

Diyet yaparken sevdiğiniz hiçbir besine veda etmek zorunda değilsiniz. İdeal bir diyet programıyla tatlı yiyerek bile kilo vermek mümkün olabiliyor. Ölçüyü kaçırmamak, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak en az kilo vermek kadar önemli.

3. Kilo vermek için diyet tek yöntem olarak kullanılmamalı

Fazla kilolarınızdan kurtulmak, zayıflayarak formda kalmak, tüm bunları sağlıklı bir sürece yaymak için kilo vermek için diyete ek olarak egzersizi de hayatınıza dahil etmelisiniz. 

Tempolu yürüyüşler, evdeki malzemelerin kullanılarak yapılacağı ağırlık çalışmaları zayıflarken sıkılaşmanızı, kaslarınızı artırmanızı sağlar.

Çok fahiş ücretler ödemeden diyet ve fitness programlarından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde sadece belli bir sürede zayıflamış olmazsınız aynı zamanda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanırsınız. Sağlıklı bir beslenme rutini kazanmak bir ömür kilo vermek için diyet ya da zayıflama yöntemleri araştırmak zorunda kalmamak anlamına geliyor. Bir noktadan sonra işin temel mantığını kavrayıp sonraki yaşamınızı buna göre ayarlayabilir hale geliyorsunuz.

4. Hızlı kilo vermek başarı değil

Kilo vermek için diyet yaptığınızda kısa sürede sonuç almayı bekliyor olmanız normal. Belki de yıllardır birçok yöntem deniyor ve başarısız oluyor olabilirsiniz ve bu durum artık canınızı sıkıyor olabilir. 

Ancak çok hızlı kilo vermek hiçbir zaman övgüler yağdırılacak bir başarı değildir. Hızlı verilen kiloların aynı hızla geri alındığı tecrübelerle ve örneklerle sabittir. Kilo vermek için diyet yapmak bir ay gibi kısa bir süreyle sınırlandırılmamalıdır.

Fazla kiloya, yağ ve kas miktarına göre kilo verme süreci öngörülebilir ancak iki haftada on kilo vermek gibi bir çabaya asla girilmemeli. Bu şekilde kilo vermek için diyet yapmanız kesinlikle sağlıklı zayıflama yöntemleri arasında kabul görmüyor. Kiloyu zamana yaymak emin olun çok daha sağlıklı ve kalıcı sonuçlar verir.

Kilo vermek için diyet yapmak ancak verdiğiniz kiloların kalıcı olmasını istiyor, diyet sürecinizi de egzersiz ve motivasyonel içerikler ile desteklemek istiyorsanız hemen uygulamayı indirerek aramıza katılın!