Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

BESLENME

Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

Kilo vermek veya kilo almak vücudumuzun doğal bir döngüsüdür. Buna rağmen ülkemizdeki büyük problemlerden biri obezitedir. Kilo problemlerinin yoğun olduğu ülkemizde bu konuda aynı yoğunlukta bilgi kirliliği sorunu var ve kilo verme yöntemleri en merak edilen konular arasında. Kilo verme yöntemleri arasında, kilo vermek isteyen kişilerin sağlığını tehdit eden işe yaramaz;

  • Kilo verdiren çaylar, 
  • Haplar, 
  • Sağlıksız diyet listeleri, tamamen içi boş kilo verme yöntemleridir.

Kilo vermek için önce istek, karar lazım. Sonrasında ise kilo verme yöntemlerinden doğru olanı seçip işin profesyonellerinden yardım almak gerekir. Bugün sizler için kalıcı kilo verme yöntemlerini mercek altına aldık. 

Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

1. Kilo vermekle ilgili bilinçlenmelisiniz

Kilo verme yöntemlerinden ilki farkındalık. Sürekli artan ve bedeninize yük haline gelen sağlıksız bir kiloyu ömür boyu kiloların artacağını bilerek taşımak istemezsiniz. Öncelikle sağlıklı bir kiloda olmalıyım düşüncesine sahip olmalı, bakış açınızı zenginleştirmelisiniz. 

2. Sürekli kilo almanızın nedenlerini sorgulayın

Kilo verme yöntemlerinden bir diğeri kilo probleminin kaynağını çözmektir. Kilo vermenizi ya da kilo verme çabalarınızı engelleyen şeyler nelerdir? Yeme bozukluğu, duygusal açlık gibi sorunlar ne kadar uğraşırsanız uğraşın kilo vermenizi önler. Popüler kilo verme yöntemlerini deneseniz de başarılı olmuyorsa sebebi tam olarak asıl nedene odaklanmıyor olmanızdır. 

3. Sürdürülebilir beslenme programına sahip olun

Kilo verme yöntemlerinden belki de en önemlisi size özel hazırlanmış ve sürdürebileceğiniz beslenme programlarıyla gerçekleşir. Kilo verme yöntemleri denince akla ilk diyet gelse de eğer o diyet sürdüremeyeceğini bir diyet ise ne yazık ki kalıcı bir çözüm olmayacaktır. 

Kilo verme yöntemlerinden sürdürülebilir bir diyet programını seçmek amacıyla uzman desteği almanın en güzel yönü uzun vadede sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaktır, çünkü diyet bittikten sonra tekrar kilo almanın sebebi yanlış beslenmedir. Doğru ya da faydalı sandığınız birçok şeyin aslında ne kadar gereksiz olduğunu, size gereksiz kilo yüklemesi yaptığını bu süreçte daha iyi anlayabilirsiniz. 

4. Egzersiz yapın

Kilo verme yöntemlerinden bir diğer önemlisi egzersiz yapmaktır. Eğer tek başına beslenmeye dikkat ediyor ve egzersizi atlıyorsanız süreci eksiz yönettiğinizi söylemek isteriz. Zayıflarken bir yandan da sıkılaşmak, kaslarınızı geliştirmek ve fiziksel zindelik kazanmak için egzersizlere de ihtiyacınız var. Kilo verme yöntemlerinden özellikle egzersiz ve beslenme programı ikilisini ayrı ayrı düşünmeyin deriz 😊

Egzersiz yapmak için saatler harcamanız gerektiğini veya illa bir spor salonuna gitmenin şart olduğunu düşünmeyin. Yapacağınız yalnızca 10 dakikalık egzersizler düzenli uygulamada şaşıracağınız kadar güzel sonuçlar verebilir 😊

Bewell ile En Etkili Kilo Verme Yöntemleri

Kilo verme yöntemlerinden şimdiye kadar birçok yöntem denemiş olabilirsiniz. Ancak kilo vermek için çok uzaklaşmanıza gerek yok. Evinizde yapabileceğiniz fitness programı, evinizden ulaşabileceğiniz online ve size özel diyet listesi ile tüm kilo verme yöntemlerini bir araya getirdik.  

Kaliteli, kalıcı, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak, ideal kilonuza ulaşmak ve bu kiloyu koruyabilmek için sizler de Bewell’i indirip kilo verme yöntemlerinin hepsini doğru bir şekilde bir arada bulabilirsiniz.