Evde Spor Programı ile Forma Girin

Evde Spor Programı ile Forma Girin

EGZERSIZ

Evde Spor Programı ile Forma Girin

Evlerimizden çıkmaya çekindiğimiz bu günlerde, evde spor programı ile forma girmek en çok merak edilen konulardan biri. 

Peki evde spor programı nasıl hazırlanır, en önemlisi evde spor programı hazırlandıktan sonra bu programa uyum nasıl sağlanır bu yazımızda bahsetmek istiyoruz. 

Evde Spor Programı Nasıl Hazırlanır?

1. Egzersiz hedefinizi tespit edin

Egzersiz yapmak sizin için yalnızca bedeninize iyi gelecek, enerjini arttırmaya yardımcı olacak bir araç mı yoksa egzersizi fit olmak, forma girmek veya kilo vermek için mi yapıyorsun? 

Egzersiz hedefini net bir şekilde belirledikten sonra hedefine uygun bir egzersiz programı hazırlamak daha mantıklı olacaktır. 

Örneğin kilo vermek istiyorsan metabolizmanı daha çok hızlandıracak fitness egzersizlerini tercih edebilirsin.

2. Sevdiğiniz egzersiz türünü keşfedin

Evde spor programı hazırlamak kulağa eğlenceli gelse de, eğer sevmediğiniz türde bir spor yapacaksanız birkaç gün sonra motivasyonunuzun düşmesi pek tabii mümkün. 

Hazırlayacağınızın programın uygulanabilir olmasını istiyorsanız öncelikle sevdiğiniz egzersiz türünü tespit etmenizi öneririz. Eğer biliyorsanız şahane, ancak bilmiyorsanız yoga, fitness, pilates, dans gibi evde yapabileceğiniz egzersiz türlerini her gün sırasıyla deneyin ve hangisinin size en çok keyif verdiğini keşfedin. Böylelikle evde spor programı hazırlamak için önemli bir adım atmış olacaksınız. 

3. Egzersiz yapmak için uygun zamanı tespit edin

Danışanlarımızdan en çok aldığımız sorulardan biri, “evde spor programı yaparken saatleri nasıl ayarlamalıyım?” oluyor. Cevabımız ise, sürdürebileceğiniz ve uygulayabileceğiniz zaman dilimi hangisi ise onu tercih etmeniz oluyor. 

Eğer sabah saatleri spor yapmak için daha uygunsa ve o saatlerde boşluğunuz varsa sabah saatlerinde, eğer akşam daha uygun oluyorsa akşam saatlerinde evde spor yapabilirsiniz. Önemli olan programınıza uymanız ve devam ettirmenizdir. 

4. Egzersiz yapmak için uygun bir alan seçin

Evde spor programı yaparken en çok zorlanılan konulardan biri de, ev içerisinde egzersiz yapmaya uygun bir bölge ayarlamak oluyor. Eğer böyle bir alanınız varsa şanslısınız, ancak henüz egzersiz için kendinize evin içerisinde bir alan oluşturmadıysanız, bu durum egzersiz yapmak istediğiniz anlarda “şimdi yapmasam daha iyi olur” gibi düşüncelere sebep olarak motivasyonunuzu düşürebilir. 

Şartları egzersiz için uygun hale getirdiğinde evde spor programı sizin için daha uygulanabilir olacak. 

5. Bewell’in günlük antrenmanlarını takip edin

Evde spor programı hazırlarken size en uygun antrenmanı, hangi bölgeyi çalıştıracağını, süreyi tespit edemiyor olabilirsiniz.

Bewell’de antrenörlerimiz; egzersiz seviyesi, varsa rahatsızlıklar, egzersiz tercihleri gibi durumları göz önünde bulundurarak tamamen kişiye özel günlük antrenmanlar planlıyorlar. Evinizin konforunda sizin için hazırlanan evde spor programı uygulaman böylelikle çok pratik hale geliyor. 

Üstelik Bewell egzersiz programı ilk 1 hafta tamamen ücretsiz. Denemek için hemen Bewell’i indirip evde spor programı uygulamaya başlayabilirsiniz 😊

Evde spor programı hazırlamak için gereken adımları paylaştık. Egzersiz yapmak daha enerjik, daha fit ve daha mutlu hissetmek için önemli bir adım. Dışarıya çıkmak istemediğiniz veya egzersizi evinizin konforunda yapmak istediğiniz anlar için, sürdürebileceğiniz bir evde spor programı fit bir yaşam için şahane bir başlangıç olacaktır 😊