Evde Spor İçin İpuçları

Evde Spor İçin İpuçları

EGZERSIZ

Evde Spor İçin İpuçları

COVID-19 salgını sırasında, dünya çapında insanlar kendilerini ve başkalarını korumak için bilinen günlük rutinlerden uzaklaşmak zorunda kaldı. Fiziksel ve zihinsel sağlık için spor, tarihteki herhangi bir zamandan daha önemli bir hale geldi. Ayrıca spor salonları bir süreliğine kapanınca ve hijyen konusunda güvensizlikler artınca birçok kişinin spor rutinlerini sürdürmesi daha da zorlaştı. Bu durumda öne çıkan kavram ise evde spor oldu.

Birçok insanın hedeflerine ulaşması için pahalı ve büyük spor ekipmanları gerekli olmayabilir. Birkaç dambıl, bant ve ağırlıklı top hatta yalnızca vücut ağırlığı evde spor için yeterlidir. 

Evde Spor Önerileri

Evde spor yapmak için bir alan yaratmayı düşündüğünüzde, “gym” terimi sizi bunaltmamalıdır. Harika bir antrenman yapmak için tam donanımlı bir spor salonu atmosferine sahip olmanıza gerek yok, hatta yakınınızda bile. 

Vücut ağırlığı antrenmanı harikalar yaratabilir, ancak geleneksel bir spor salonu antrenmanını evde spor ile değiştirmek istiyorsanız, fiziksel hedeflerinizi bir sonraki seviyeye taşımada çok yardımcı olabilecek birkaç ekipman vardır.

  • Dambıl: Bir set (tek çeşit ağırlık) harika, ancak üç set (hafif, orta ve ağır) daha iyi. Alan sizin için bir sorunsa, ayarlanabilir ağırlıklar harika bir seçenektir! Ayarlanabilir ağırlıklar genellikle dambıl, barbell ve kettlebell şeklinde mevcuttur. Ayarlanabilir ağırlıklar, evde spor yapanların çok fazla saklama alanı gerektirmeden çeşitli seçeneklere sahip olmasını sağlar.
  • Stabilite Ekipmanları: Genellikle bir BOSU Topu veya büyük bir swiss topu olmasını tavsiye ederiz. Denge diskleri, sağlık topları gibi diğer ağırlıklı öğelerin yanı sıra evde spor içinharikadır.
  • Diğer Ekipmanlar: Direnç bantları, halkalar, atlama ipi ve daha fazlasını dahil etmek isteyebilirsiniz. Koşu bandı, bisiklet veya eliptik bisiklet gibi başka ekipmanlarınız varsa elbette bunlar da harikadır - ancak evde spor için illa gerekli değildir!

İmkanlar sonsuzdur. Evde spor salonu yaratma fikrinin ve maliyetinin sizi bunaltmasına izin vermeyin. Birçok kişi çeşitli parçaların kullanılması için yavaş yavaş ekipman ekliyor. Sıkı bir bütçeniz varsa veya geleneksel ekipmanlarla satın almaya hazır değilseniz evde spora yönelik sizin için de seçeneklerimiz var!

Evde Spora Yaratıcılık Getirmek

Spor öncelikle bilimsel olsa da evde spor yapmak da yaratıcılığı gerektirebilir. Halihazırda sahip olduğunuz (veya satın alması ucuz olan) ev eşyaları ile inanılmaz bir antrenman yapabilirsiniz. Bir galon suyun dokuz kilo olduğunu biliyor muydunuz? Ve dolu bir çamaşır deterjanı şişesi ortalama olarak 3 kg ağırlığındadır. Bir galonluk su şişeleri,ya da deterjan şişesi ağırlık kaldırmanın ve evde sporun çok uygun maliyetli ve yaratıcı bir yoludur.

Yeni evde spor alanınızı donatmak, bir evde spor rutini benimsemenin en kolay kısmıdır. Evde spor yapmak, yolunuzu ve zihniyetinizi değiştirmek anlamına gelir, ancak bunu yapabilirsiniz! Evde spor faydalarını fark ettiğinizde, bunu seveceğinizi düşünüyoruz.

Bir evde spor rutinine yerleşirken, birkaç bilinmeyende gezinmeniz gerekebilir. Nasıl motive kalacağım? Ya yalnız çalışmayı sevmiyorsam? Bunu yapmak için evde bile yerim var mı? Bunların hepsi, üzerinde çalışabileceğiniz ve zaman geçtikçe hayatınıza uyacak şekilde değiştirebileceğiniz çok geçerli sorulardır. Yeni evde spor rutininiz için bazı gerçekçi çözümlere bir göz atalım.

  • Sorumluluk: Bir antrenman arkadaşı, eşiniz veya partneriniz olabilir. Bu sanal dünyada, birbirinizi kontrol etmeye ve bir hesap verebilirlik planı tutmaya kararlı olduğunuz sürece önemli değil. Hatta Zoom veya Facetime aracılığıyla birlikte evde spor yapabilirsiniz. 
  • Yolda kalmak: Her zaman mümkün olduğunca önceden planlama yapmanızı öneririz (antrenmanlar ve yemekler dahil). Evde spor söz konusu olduğunda, kendinizinkini önceden planlayabilirseniz, başarıya daha iyi hazır olursunuz. Evde spor zamanınıza randevu gibi davranın. Takvime koyun, bu taahhüdü kendinize saklayın ve BIRAKMAYIN! Spor kıyafetlerinizi ve antrenman öncesi takviyelerinizi önceden hazırlayarak ultra hazırlıklı olmak, rutinin de devam etmesine gerçekten yardımcı olur.
  • Evde spor alanı: Çoğu insanın kendi spor salonunu oluşturmak için boş bir odası yoktur. Lütfen alanın cesaretinizi kırmasına izin vermeyin. Birçok kişi evde spor ekipmanlarını dolaplarda, kanepelerin altında saklıyor. Evde spor yaparken temel ekipmanlarla her yerde antrenman yapabilirsiniz. Yatak odanızı, oturma odanızı, holünüzü seçebilirsiniz. En önemli şey, bunu başarmanız!

Evde Sporun Faydalarını Anlamak

  • Evde spor zamandan tasarruf anlamına gelir: Egzersiz yaptığınız yere bağlı olarak, spor salonuna gidip gelmeniz gününüzün on dakika veya bir saatten fazla sürebilir. Sürdürülebilir egzersizler, yaşamınıza uygun egzersizlerdir. Evde spor yaparken, kendi zamanınızdasınız ve diğer spor salonu müdavimlerinin ekipmanı kullanmayı bitirmesini beklemek veya ekipman kullanım dışı olduğu için rutininizi nasıl yeniden yönlendireceğinize karar vermek için trafiğin insafına kalmazsınız.
  • Yalnızca sizin hijyeniniz: Spor salonlarında sıkı temizlik uygulamaları olsa da, bu, diğer spor salonu müdavimlerinin bunlara her zaman bağlı kaldığı anlamına gelmez. Bu nedenle, bunu göz önünde bulundurarak, her bir ekipmanı kendiniz dezenfekte etmek isteyebilirsiniz, böylece daha fazla zaman harcarsınız. Evde spor yaparken ekipmanı temiz ve işlevsel tutmaktan siz sorumlusunuz. Ve kimin neyi ne zaman kullandığını takip edebilirsiniz.
  • Tasarruf: Evde spor alanı yaratmaya yönelik bazı değişken ön yatırımlar olsa da, pek çok maliyet tasarrufu avantajı mevcuttur. Evde sporun, salonların üyelik ücreti, hizmet ücreti veya uzun vadeli taahhütler gerektirmediği gerçeğini göz önünde bulundurun. Evinizde birden fazla kişi egzersiz yapıyorsa, oradan maliyet tasarrufu artar. En önemlisi, yukarıda belirtildiği gibi, zamanınız nakittir ve evde spora geçerek bunun büyük bir kısmından tasarruf edeceksiniz.

Herkesin farklı fitness hedefleri, alanı ve mevcut ekipmanı vardır. Evde spor yapmanın güzelliği, hedeflerinizi karşılayan bir rutin, alan ve ekipman bulabileceğiniz anlamına gelir.

Evde Spora Başlamaya Hazır Mısınız?

Artık evde spor yapmanın mümkün olduğunu ve spor salonuna göre birçok faydası olduğunu bildiğinize göre, umarım başlamak için motive olursunuz! Bu değişen zamanlar hepimiz için zor olsa da, her yerden beslenmenizi dengeleyerek ve düzenli egzersizlere katılarak fiziksel dayanıklılığınızı, zihinsel sağlığınızı ve bağışıklık sisteminizi yüksek tutabileceğinizi bilmek cesaret verici.

Şimdi yapmanız gereken tek şey başlamak ve unutmayın, tutarlılık çok önemlidir. Evde spor yolculuğunuzda size başarılar dileriz!