Evde Kilo Verme Nasıl Olur?

Evde Kilo Verme Nasıl Olur?

BESLENME

Evde Kilo Verme Nasıl Olur?

Günümüz şartlarında ev ortamında ihtiyaçlarımızı halletmek son derece önemli ve tercih edilir hale geldi. Peki evde kilo verme nasıl olur? Sağlıklı bir şekilde evde kilo verme nasıl mümkün bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz.

Evde Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

Evde kilo verme temelinde sağlıklı beslenme rutini ve hareket ile başlar. Dışarıdayken dikkat dağıtıcılar çok fazla olsa da evde olduğumuzda kontrolü sağlamak biraz daha kolay olabilir. 

Evde Kilo Verme İçin Adımlar

1. Uyku düzeni son derece önemli

Uyku düzeni evde kilo verme ve genel olarak kilo verme süreçlerinde oldukça etkilidir. Geç uyanıp geç uykuya geçme durumu yeme saatlerinde dengesizliklere sebep olup özellikle gece açlıklarına yol açabilir. 

Aynı zamanda uyku, vücuda sindirim ve diğer işlemler için fırsat sağlar. Düzenli bir uyku rutini sağlamak evde kilo verme için atmanız gereken önemli bir adımdır.

2. Öğün atlamayın

Öğün atlamak genellikle evde kilo vermek isteyenlerin yaptığı en önemli hatalardan biridir. Güne geç bir kahvaltı ile başlayıp akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemiyor olmak, iştahta ciddi bir artışa sebep olup akşam yemeğinde yeme kontrolünü sağlamayı zorlaştırabilir. 

Böylelikle akşam aşırı besin tüketimi ile birlikte kan şekerinde dengesizlikler yaşanabilir ve sonrada da tatlı krizleri baş gösterir. 

Evde kilo verme sürecinde öğünlerinizde düzen sağlamak oldukça önemli görünüyor.

3. Hareket edin

Evde kilo verme sürecinde hareket en önemli yardımcınız olacaktır. Ev içerisinde yapabileceğiniz hareketler oldukça çeşitli olmakla birlikte hiçbir yere gitmeden evde hareket etmek işinizi kolaylaştırabilir. 

Evde hareket etmek için Bewell’i indirebilir ve her gün size özel hazırlanan egzersiz programınızı uygulayabilirsiniz.

4. Su içmeyi ihmal etmeyin 

Su hem metabolizmanın ideal bir şekilde çalışması, hem de iştah kontrolü için çok önemlidir. Evde kilo vermek isteyen kişilerin mutlaka görünür bir yerde su şişesi bulundurması ve günlük en azından 2 lt su tüketimini sağlamaya gayret etmesi önemlidir

5. Alışverişte doğru tercihler yapın

Alışveriş, sağlıklı beslenmenin en önemli adımıdır. Doğru bir alışveriş ne yiyeceğinizi belirler, bu sebeple alışverişe aç karna gitmemeli, ne alacağınızın net bir listesini yapmalısınız. 

Aburcubur reyonunu direkt geçip, öncelikle protein, sebze, sağlıklı karbonhidrat ve yağ seçeneklerinden ihtiyacınız olanı almaya çalışmalısınız. 

Evde kilo verme sürecine giren kişilerin en çok zorlandığı konulardan biri ev içerisinde yer alan aburcuburları tüketmeye karşı koyamamak oluyor. Eğer bu zorlukla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, aburcubur satın almamak ilk ve önemli adım olacaktır. 

Özetlemek gerekirse:

Evde kilo verme sürecinde dikkat dağıtıcıların dışarıdan daha az olması sebebiyle kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Uygulayabileceğiniz ufak yaşam tarzı değişiklikleri ile evde kilo verme sizin için sürdürülebilir, kalıcı sonuçlar doğurabilir. 

Siz de evde kilo verme isteğindeyseniz, size özel egzersiz ve beslenme programınızı oluşturduğumuz Bewell uygulamasını indirebilir, evinizin konforunda diyet ve egzersiz sürecine katılabilirsiniz.