Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün mü?

Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün mü?

BESLENME

Diyet Yapmadan Kilo Vermek Mümkün mü?

Sürekli kısıtlanmak, “ne yiyeceğim, ne kadar yiyeceğim” diye düşünmek diyet süreçlerinin ne yazık ki bir yerde bitmesine sebep olan en önemli faktör. Diyet yapmadan kilo vermek birçok kişinin hayali…

Peki, diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü? Gelin birlikte bakalım 😊

Bewell ekibi olarak bizlerin savunduğu en önemli fikir “sağlıklı yaşam alışkanlıkları” oluşturabilmek. Bu sebeple diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olacağını düşünüyoruz. Tabii birkaç püf nokta ile. 

Diyet Yapmadan Kilo Vermek İçin Ne Yapmalı?

1. Porsiyonları küçültün

Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız ilk yapmanız gereken tükettiğiniz miktarlar konusunda kontrolü ele almak. Diyet yaparken 3 kaşık şu besin, 100 gr şu besin gibi kısıtlamalara maruz kalmak istemiyorsanız en azından tabağınıza koyduğunuz miktarlar konusunda kendi kontrolünüzü sağlamalısınız. 

Daha küçük tabaklar kullanabilir, böylelikle koyduğunuz besinin daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Diyet yapmadan kilo vermek için oldukça pratik ve işlevsel bir yöntem gibi görünüyor 

2. Fiziksel aktivite düzeyini arttırın

Diyet yapmadan kilo vermek isteyen birinin hayatında mutlaka hareketin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yalnızca saatlerce egzersiz yapmak olarak düşünmeyin. Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız ev işlerinden, merdiven çıkmaya, ip atlama veya dans gibi fiziksel aktiviteleri olabildiğince arttırmanızı öneririz. 

Kendinize yapabileceğiniz bir fiziksel aktivite seçip diyet yapmadan kilo vermek adına diğer önerilere ek olarak hareket seviyenizi arttırmalısınız.

3. Yavaş yiyin

Diyet yapmadan kilo vermek için bir diğer önemli yöntem ise yavaş yemek. Yavaş yediğinizde beyne doygunluk sinyalinin gitmesi için zaman tanımış olursunuz, böylelikle daha az miktarlarla doyma ihtimalinizi arttırmış olursunuz. 

Özellikle bir diğer diyet yapmadan kilo verme yöntemi olan porsiyon küçültmek ile yavaş yemeyi birleştirdiğinizde diyet yapmadan kilo vermenin çok da zor olmadığını göreceksiniz 😊

4. Yeterli protein tüketin

Protein vücudumuzun yapı taşı olarak bilinmekle birlikte doygunlukta son derece önemli bir makro besin öğesidir. Diyet yapmadan kilo vermek istiyorsanız proteini eksik tüketmemeye gayret etmelisiniz. 

Protein denilince akla; et, balık, tavuk geldiğinde her öğün bu besinleri tüketmek mümkün olmayacağı için uzaklaşıyor olabilirsiniz. Yumurta, lor peynir, maş fasulyesi, protein tozu gibi diğer protein kaynakları hemen hemen her öğüne yerleştirilebilecek önemli seçeneklerdir. Hem iştah kontrolünü sağlayan hem de yağ yakımını destekleyen proteinin tüketimini optimum sağladığınızda diyet yapmadan kilo vermek için önemli bir adım atmış olacaksınız. 

5. Öğününüzde her besin grubuna yer verin

Diyet listeleri her zaman keyifli görünmeyebilir. Bu sebeple diyet yapmadan kilo verme yöntemlerini araştırıyor olabilirsiniz. 

Çok basit ancak etkili bir diyet yapmadan kilo verme yönteminden bahsediyoruz. Öğünlerinizde her besin grubuna yer verdiğinizde karbonhidrat ve yağ gibi kalorisi yüksek olan besin gruplarından aşırı miktarlarda tüketimin önüne geçebilirsiniz. 

Yeterli protein, sebze, kompleks karbonhidrat ve yeterli düzeyde yağ içeren bir öğün ile diyet yapmadan kilo verebilir, en önemlisi bu davranışı uzun zamanlar sürdürebilirsiniz. 

Özetlemek gerekirse; kilo vermenin hem fiziksel hem psikolojik olarak zorlayıcı bir süreç olduğunun farkındayız, bu sebeple diyet yapmadan kilo verme yöntemlerini araştırıyor olabilirsiniz. Ancak hayatınızı kısıtlayıcı ve bir yerden sonra kaldırıp atacağınız diyet listeleri ile geçirmek yerine yeme kontrolünü ve hareketi sağlayarak sürdürmenizi son derece önemsiyoruz. 

Ancak alışkanlık kazandığınız yeme davranışları hayatınızda kalıcı hale geleceği için beslenme programınızın alışkanlık yaratmasını istiyoruz. Bu sebeple kısıtlayıcı öneriler yerine diyet yapmadan kilo vermenize yardımcı olacak beslenme alışkanlıklarını öğretmeyi savunuyoruz. 

Eğer siz de diyet yapmadan kilo vermenin yöntemlerini hayatınıza yerleştirmek istiyorsanız hemen uygulamamızı indirip bize katılabilirsiniz 😊