Egzersiz ile Bölgesel İncelme Mümkün mü?

Egzersiz ile Bölgesel İncelme Mümkün mü?

EGZERSIZ

Egzersiz ile Bölgesel İncelme Mümkün mü?

Bölgesel incelme, hemen hemen herkesin merak ettiği bir konu. Sağlığı iyileştirmek ve kalp hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltmak da dahil olmak üzere, insanların kilo vermek istemelerinin sayısız nedeni vardır. Bazı insanların kiloları vücutlarına orantılı bir şekilde yayılmışken bazılarında kalça, göbek veya bacak bölgelerinde fazla kilolar birikme eğilimi gösterebilir. 

Cinsiyet, yaşam tarzı, yaş ve özellikle de genetik faktörler vücudumuzda yağların daha çok nerelerde toplanacağını belirleyen önemli faktörlerdir. 

Örneğin kadınlar erkeklere göre kalça bölgesinden yağlanmaya daha meyillidir.

Bölgesel incelme tüm bu sebeplerde oldukça merak edilen bir amaç haline gelmiştir. Bazı çevrelerde bölgesel incelmenin, incelme istenilen bölgeyi çalıştıracak hareketler yapmak ile mümkün olacağını savunurken ne yazık ki bilimsel araştırmalar bunu doğrular nitelikte değil.

Bölgesel egzersiz ile bölgesel incelme mümkün olur mu sorusuna bu yazımızda cevap bulacağız...

Egzersiz ile Bölgesel İncelme Mümkün mü?

Bu sorunun cevabını öğrenmek için öncelikle vücutta yağ yakımının nasıl gerçekleştiğinden bahsetmek gerekir 😊 

Hücrelerimizdeki yağ, vücudun enerji için kullanabileceği şekilde depolanır. Kullanılmadan önce daha küçük parçalara ayrılarak kan dolaşımına girerler. Egzersiz sırasında yakıt olarak kullanılan bu yağ parçacıkları, özellikle egzersiz yapılan bölgeden değil, vücudun herhangi bir yerinden gelebilir.

Tüm bunlara ek olarak, yapılan bilimsel araştırmalar da bölgesel egzersizlerin bölgesel incelmeye sebep olmadığını kanıtlar nitelikte. 

Örneğin, altı hafta boyunca sadece karın bölgelerini hedefleyen egzersizleri tamamlayan 24 kişide yapılan bir çalışmada, göbek yağında herhangi bir azalma bulunmamıştır.

Yine buna benzer çalışmalar, vücudun belirli bölgelerine yönelik egzersiz yapmanın bölgesel incelme ve bölgesel yağ yakmada etkili olmadığı sonucuna varmıştır.

Bölgesel İncelme İçin Neler Yapmak Gerekir?

Bölgesel incelme ne yazık ki bölgesel çalışmalar ile pek mümkün değildir. Bunun yerine total yağ oranını düşürmek hedeflenerek zaten vücutta yağın fazla olduğu şikayet edilen alanlardan da yağ kaybı olacağı için incelme sağlanacaktır. 

Diyet, bölgesel incelme için anahtardır. 

• Porsiyonlarınızı kontrol edin

• Lifli beslenin

• İşlenmiş gıdalar ve şekeri sınırlandırın

• Protein açısından zengin beslenin

Kontrollü porsiyonlarda bol miktarda lif, sağlıklı yağ ve protein içeren sağlıklı öğünler planlamak, yağ oranını düşürmenin, dolayısıyla şikayet edilen bölgelerde bölgesel incelme sağlamanın esas yoludur. 

Tüm bunlara ek olarak yine total yağ oranını düşürmeye yardımcı olması açısından sürecin egzersiz ile desteklenmesi son derece faydalı olacaktır. Tüm vücudun çalışmasına yardımcı olacak HIIT veya kardiyo antrenmanları ile birleştirilmiş doğru bir beslenme rutini bölgesel incelme hedefiniz için yapmanız gereken en önemli şeydir. 

Siz de yağ oranınızı düşürüp daha sağlıklı ve fit bir vücut hedefliyorsanız hemen Bewell’i indirip size özel beslenme ve egzersiz planınıza ulaşabilirsiniz 😊